designul culinar

Sursa imagini: http://www.thecoolhunter.net/article/detail/2056/taze-premium-olive-oil-store–toronto-canada

Creativitatea este punctul forte in arta. Mai nou a aparut o moda nou in design-ul de interior si anume deschiderea magazinelor cu specific culinar.

Un exemplu care il voi prezenta in  ceea ce priveste tematica articolului, este magazinul culinar TA-ZE din Toronto. Chiar daca spatiu in care se desfasoara activitatea nu este foarte mare, stilul abordat este foarte  simplu si curat. Avem o suprafata de aproximativ 70 mp, unde cumparatorii pot achizitiona o varietate de uleiuri de masline si produse complementare.

Conceptul de la care s-a pornit in acest magazin este de a asigura vizibilitate la toate produsele din orice unghi am privi. Daca s-a pornit de la o idee de a comercializa produse naturale, acest aspect s-a respectat si in finisajele propuse la interior: piatra naturala, mozaic si lemn. Design-ul de interior redat de piatra naturala s-a folosit pentru placarea pardoselilor, expozitorul pentru sticle a fost realizat din lemn, iar elementul ce ofera putere si personalitate spatiului sunt mesele centrale masive din marmura alba – mobilier destinat gustarii produselor.