designul interior in alb

Lumina este sursa care ajuta sa distingem culorile. Aceasta in fuctie de intensitatea ei, ne ajuta s apergem o culoare a fi mai vie sau mai pala. Cand ne gandim la lumina, daca este sa asociem o culoare gandim la ALB. Chiar daca face parte parte din clasa de non-culori, alaturi de negru, albul este practic elementul care reflenta in totalitate lumina si ne ajuta la perceperea corecta a culorilor.

Cand vrem sa alegem correct o culoare, cum ar fi culoarea la un mobilier, observam ca avem tendinta sa funem aceasta mostra langa alb, pentru a o vedea cat mai clar, petru a cantari tonalitatea si greutatea vizuala a acesteia.

Daca este sa definim albul in designul de interior si nu numai, il putem caracterizeaza ca un element reprezentativ al curateniei, puritatii, igienei, ordinii si al rafinamentului.

Albul daca facem o analiza scurta il putem regasi foarte des in apartamentele mai mici, spatiile ce nu dispun de o iluminare naturala foarte buna, case,  designul de interior al spatiilor publice, bai, etc. In spatiile mici, albul este impus de un stil minimalist bine conturat.

Pentru a oferi unei camere senzatia de spatiu si lumina, permite luminii naturale sa fie reflectata de peretii vopsiti in alb si introdu accente negre prin mobilier si accesorii.